HCT – tunnistatko jättiläisen?

Raskaan liikenteen ajoneuvojen suurimpia sallittuja kokonaispainoja nostettiin 76 tonniin ja suurin korkeus 4,4 metriin vuona 2013. Samaan aikaan teollisuus, varsinkin metsäteollisuus, selvitti aktiivisesti tätä suurempien ajoneuvoyhdistelmien käyttömahdollisuuksia Suomen tiestöllä. Näitä normaaleja pidempiä ja raskaampia yhdistelmiä kutsutaan HCT-rekoiksi (High Capacity Transport). Liikenteen Turvallisuusvirasto Trafi myöntää HCT-rekoille määräaikaisia kokeilulupia ja ne ovat ajoneuvokohtaisia. Ajoneuvoille sallitut reitit on luvissa tarkkaan määritetty.  

Lapissa liikennöi nyt kuusi HCT-rekkaa 

Vuoden 2017 lopulla luvan määräaikaiselle kokeilulle on saanut Suomessa 39 yhdistelmää, joista kuusi liikennöi Lapissa. Kaksi yhdistelmää kuljettaa raakapuuta Pohjois-Lapista Rovaniemen rautatieterminaaliin. Näistä toinen, 104 tonnin yhdistelmä on Suomen suurin. Sillä kuljetetaan puita Ivalon ja Rovaniemen välillä. Toinen raakapuuta kuljettava yhdistelmä on 84 tonnin 5+5 -akselinen yhdistelmä. 92 tonnin yhdistelmällä ajetaan sementtiä Oulusta ja Raahesta Kittilän kultakaivokselle. Terminaalien välisen rahtiliikenteen tehostamista testataan kahdella kokoonpanolla. Yhdistelmät koostuvat kahdesta 13,6 metrin pituisesta kuormatilasta ja rekkaveturista. Niillä kuljetetaan kappaletavaraa valtatiellä 4 Jyväskylän ja Rovaniemen sekä Helsingin ja Rovaniemen välillä. Toistaiseksi uusin Lapin alueelle luvan saanut HCT yhdistelmä on hakerekka. Se koostuu 12 metriä pitkästä ja 42 tonnia painavasta autosta ja 6 tonnia normaalimittoja raskaammasta perävaunusta. Yhdistelmä on 28 metriä pitkä ja sen kokonaispaino on 90 tonnia. Se on liikennöinyt viime kesästä lähtien Kemin ja Kemijärven välillä.  

Kestävätkö tiet ja sillat? 

Ennen luvan myöntämistä tutkitaan, soveltuuko yhdistelmä esitetylle reitille. Siltojen kunto ja kantavuus on helpommin selvitettävissä, mutta tiestön kunnosta tarvitaan tarkempaa tietoa. Lapin päätieverkolla ei ole pääsääntöisesti esteitä kokeilulupien myöntämiselle lukuun ottamatta Sodankylässä valtatiellä 4 sijaitsevaa Jeesiöjoen siltaa. Jeesiöjoen sillalle on asennettu liikennevalot, jonka  tarkoituksena on estää muiden ajoneuvojen pääsy sillalle samaan aikaan HCT-rekan kanssa. 84 tonnin raakapuuta kuljettavan yhdistelmän sallittua reittiä jouduttiin supistamaan alemman tieverkon huonon kunnon vuoksi. Kokeilut eivät saa heikentää tieverkon kuntoa.  

Kokemuksia liikenteessä 

Teiden ja siltojen kestävyydestä raskaiden rekkojen alla ei ole vielä tarpeeksi tietoja. Ne ovat olleet liikenteessä vasta lyhyen aikaa ja ainakaan toistaiseksi ei voida osoittaa, että teiden vaurioitumiset olisivat johtuneet pelkästään jättirekoista. Kahden viime kesän aikana on tehty koemittauksia, joiden tulokset eivät ole vielä valmiit. Ensimmäisiä tuloksia saadaan vuoden vaihteessa.  

Normaalia pidemmät yhdistelmät tarvitsevat liittymissä enemmän tilaa. Kesäaikana yhdistelmät ovat mahtuneet kulkemaan kiertoliittymissä, vaikka kaikki käytettävissä oleva tila usein tarvitaankin. Talvella lumivallit kaventavat tietä hieman, joten silloin ajaminen kiertoliittymissä on kesäkelejä vaikeampaa. Muissa liittymissä yhdistelmät joutuvat koukkaamaan viereiseltä kaistalta normaalia enemmän, mikä muun liikenteen on syytä ottaa huomioon. Jos HCT-yhdistelmät yleistyvät, täytyy niiden tarvitsema tila liittymissä huomioida myös tulevissa suunnitteluhankkeissa.   

Normaalia pidempien yhdistelmien takana ajavien autojen jonoutumista on selvitetty. Jonoutumista pitkä rekat eivät juuri aiheuta, mutta ohittamiskynnys on hieman suurempi. Toistaiseksi ei ole voitu osoittaa, että tavallista pidemmillä yhdistelmillä olisi liikenneturvallisuutta heikentävä vaikutus. 

Tulevaisuuden ennakointia 

HCT-rekat näyttävät tulleen jäädäkseen, ja määräaikaisten kokeilujen jälkeen toimijoilla on kovat odotukset pysyvistä luvista liikennöintiin. Liikennevirastossa selvitetään erityisen HCT-rekoille sopivan tieverkon määrittämistä. Se koostunee tietyistä elinkeinoelämän kuljetusten kannalta keskeisistä pääväylistä. Kaikki tiet ja sillat eivät kestä näitä suuria yhdistelmiä, joten koko tieverkolla liikennöinti ei tule olemaan mahdollista. Ajoneuvoyhdistelmien suurimmat sallitut kokonaismassat ja pituudet tulevat joka tapauksessa kasvamaan tulevaisuudessa, mutta millä aikavälillä, sitä on vaikea ennustaa. Nyt jo puhutaan 84 tonnin yhdistelmien sallimisesta.  

Kuvat: Ari Kilponen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s