Valkoisesta puukolmiosta värikkäisiin vanereihin

Yli 300 vuotta tiellä liikkujia palvelivat lähinnä tienviitat sekä peninkulma- ja myöhemmin kilometripatsaat. Erilaisia varoitus- ja kieltotauluja oli myös näkyvillä teiden varsilla. Esimerkiksi hevosliikennettä varten oli olemassa oma laukkakieltomerkki, joka kielsi hevosten ”juosten ajon” sillalla. Hevosten juostessa sillan kannen yli sillan mutterit tuppasivat löystymään ja samalla juoksevan hevosen kengät kuluttivat kannen lankkuja kävelevän hevosen kavioita enemmän.

Varsinaiset liikennemerkit ilmestyivät teiden varsille 1920-luvun alkupuolella, kun Suomen laissa säädettiin ensimmäisen kerran liikennemerkeistä. Suomen ensimmäinen liikennemerkki oli valkoiseksi maalattu varoituskolmio, jonka tarkoituksena oli varoittaa tiellä liikkuvia vaaranpaikoista kuten mutkista, kuopista tai vaikkapa näkemäesteenä toimivasta kallionkielekkeestä.

Perimätiedon mukaan vuonna 1924 silloinen Tie- ja vesirakennushallitus määräsi otettavaksi käyttöön pienennetyn version valkoisesta varoituskolmiosta. Samalla varoituskolmion väri muuntui punaiseksi Ruotsista saadun mallin mukaan. Kaikille piiri-insinööreille annettiin tarkat ohjeet uuden varoituskolmion sijoittamisesta todellisiin vaaranpaikkoihin, etteivät autonkuljettajat kokisi merkin olevan turha.

Liikennemerkkejä vuodelta 1938.

Liikennemerkkivalikoimaa laajennettiin 1930-luvulla, jolloin ilmestyivät mm. Kielletty ajosuunta-merkki sekä nopeusrajoitukset. Liikennemerkkien kehitystyötä jatkettiin seuraavilla vuosikymmenillä ajan hengen mukaisesti. Esimerkiksi 1980-luvulla teiden varsilla näkyi talous- ja elinkeinoelämän kasvu. Tuskinpa kukaan 1930-luvulla kaipaili vaikkapa hiihtohissistä kertovaa opastetta.

Maanteille ja myös katuverkolle on tulossa uusia liikennemerkkejä tieliikennelain uudistuksen myötä. Samassa yhteydessä joidenkin jo käytössä olevien liikennemerkkien symboliikka selkeytetään. Käytännössä maanteillä voi olla samaan aikaan sekä uusia että vanhoja merkkejä, sillä yleensä vanhat liikennemerkit korvataan uusilla sitä mukaa, kun ne tulevat käyttöikänsä päähän.

Tällä hetkellä suurin osa Suomen liikennemerkeistä on tehty joko alumiinista tai vanerista. Tulevaisuudessa saatetaan kokeilla kevyitä komposiittimateriaaleja, mutta sen aika näyttää.

Lähteet:

Olavi Pakarinen, Tieopasteet kautta aikojen, 2007.

Liikenneviraston uutinen 15.9.2017 https://www.liikennevirasto.fi/-/mika-oli-suomen-ensimmainen-liikennemerkki-vastauksia-tahan-ja-muihin-liikennemerkkeja-koskeviin-kysymyksiin#.Wb5IHbIjHIU

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s